Om

Hvorfor hjemmeside for Myrland?

I hundrevis av år var Myrland ei levende bygd med folk og fe, båt og bruk. Slit og arbeid, samhold og fest.
I dag har de fleste flytta. Vi som har røtter der er spredd over hele Norges land og lenger enn det.
Myrland er fortsatt et kjært feriested for svært mange. Men det er vanskeligere å holde kontakten, og nye generasjoner vokser opp uten å bli kjent med hverandre.
For snart hundre år siden stiftet myrlendingene Ungdomslaget Gry og lagde håndskrevet avis, Gryungen.
De vokste opp sammen og møttes i arbeid og fest.
I dag må vi ty til andre metoder for å holde kontakten utenom når vi møtes på Myrland.

Det er vårt håp at denne sida kan bli et bindeledd mellom gamle og nye myrlendinger. Vi håper den kan bidra til å ta vare på de gode tradisjonene for samhold som har vært i bygda, og til å bringe videre minnene om bygda som den var til nye generasjoner.

Det er fritt fram for alle å skrive her. De som har stoff/bilder de vil ha lagt ut kan også sende det til oss på e-post, SMS, skrive eller ringe. Vi håper flere enn oss vil ha glede av og bidra til siden, og ser fram til mange morsomme og spennende bidrag!!

Hilsen Arne Sveinung og Sissel.

Registrer deg aldeles gratis her for tilgang til alt!

 1. sigrunnn
  3 februar 2009 @ 17:42 | #1

  Hei dere, dette var et fint initiativ,- trivelig side både å lese og se på. Jeg ble riktig glad da jeg tilfeldigvis dumpet innom her og ønsker dere lykke til videre med arbeidet. Skal spre ryktet om siden videre til min familie.

  Min tilknytning til Myrland: Jeg er ikke selv herfra, men er datter av Ingrid Melkersen som er født og oppvokst i Kvannbekken. Hun er datter av Simon og Petra Karlsen og datterdatter av Jensine. Da jeg var lita var jeg ofte med mormor i Kvannbekken. Bla husker jeg når vi handla i butikken til Gunnar, – da måtte vi først finne ham, ofte var han enten i fjøset eller i ferd med å gjøre annet gårdsarbeid, – før vi kunne kjøpe hostesaft og mel og ellers det vi trengte. Fordelen var at det var meget fleksible åpningstider.

  Besøkene i Kvannbekken er blitt sjeldne de siste årene. Nå er det mest i forbindlse med at vi drar med familien ut på kirkegården på Myrlandsøya og steller på gravene om sommeren. Myrlandsøya er bare en fantastisk fredelig og fin plass!

  Med vennlig hilsen
  Sigrunn Melkersen-Amroun

Du må logge inn for å poste en kommentar.